(FOTO) ŠOK NA BATROVCIMA: Carinici zaustavili kamion koji je išao ka Švajcarskoj KADA SU VIDELI ŠTA VIRI IZ LEŠNIKA SKAMENILI SE!

Na graničnom prelazu Batrovci carinici su u prikolici turskog kamiona otkrili migrantski bračni par sa dvoje maloletne dece iz Avganistana

Carinici su porodicu zatekli u kamionu turskih registarskih oznaka koji je prevozio lešnike ka Švajcarskoj.

– Sajla kamiona je bila vidno oštećena pa je carinicima bilo jasno da se u tovaru najverovatnije kriju ilegalni migranti. U prikolici među lešnicima zatim su zatekli bračni par iz Avganistana sa dvoje maloletne dece – objašnjavaju u Upravi carina.

Tokom jučerašnjeg dana na izlazu graničnog prelaza Šid takođe su zabeležena dva pokušaja ilegalnog prelaska granice.

Najpre je vozač kamiona bugarskih registarskih oznaka, koji je prevozio metalne konstrukcije od Bugarske do Slovenije, prijavio carinicima tragove na prikolici. Ušavši u tovarni deo carinici su zatekli četvoricu muškaraca koji su im rekli da su iz Avganistana.

Migranti su otkriveni u još jednom kamionu, takođe bugarskih registarskih oznaka, koji je prevozio nameštaj iz Bugarske za špansko tržište.

U tovarnom delu carinici zatekli četvoricu muškaraca iz Avganistana

Na istom prelazu je 14. maja takođe zabeležen pokušaj porodičnog prelaska preko granice u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je saobraćao na relaciji Bugarska – Španija prevozeći staklenu ambalažu.

– Zahvaljujući mobilnom skeneru videle su se ljudske siluete u prikolici. Otkrivena je tročlana avganistanska porodica. U pitanju su roditelji i dete predškolskog uzrasta – navode nadležn

srbijadanas.com

Add Comment